Շոկոլադե մուսը կաթնաշոռով խենթացնում է յուրաքանչյուրին։ Կարելի է ուտել նաև գիշերը։

Բաղադրիչներ`

  • Անյուղ կաթնաշոռ— 300 գրամ,
  • Կակաո— 1,5 ճաշի գդալ,
  • Բնական յոգուրտ — 100 գրամ,
  • Ջուր— 30 մլ,
  • Ժելատին— 15 գրամ,
  • Շաքարի փոխարինիչ— ըստ ճաշակի։

Պատրաստումը՝

  • Բլենդերի մեջ հարում ենք յոգուրտը, կաթնաշոռը և կակաոն մինչև միատարր զանգված ստանալը։ Թրջել ժելատինը սառը ջրի տակ 10-15 րոպե։ Դնում ենք ժելատինով կաթսան կրակի վրա և մինչև եռալը, ավելացնում ժելատին և խառնում։ Հարում ենք կրեմը հարիչով 1-2 րոպե։
  • Լցնում ենք կրեմը ֆորմաների մեջ և դնում սառնարանում 2-3 ժամ։
  • Ըստ ցանկության կարելի է նաև ավելացնել ընկույզ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել