Life.panorama.am-ը գրում է.
Հարվարդի համալսարանի գիտնականները եկել են այն եզրակացության, որ սպիտակ բրինձից հրաժարվելը 15-17%-ով կնվազեցնի դիաբետով հիվանդանալու հավանականությունը: Սպիտակ բրնձի պարբերաբար օգտագործումը բարձրացնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը, որն էլ կարող է հանգեցնել ավելորդ քաշի:
Նման եզրահանգման են եկել ամերիկացի գիտնականները շուրջ 200.000 մարդկանց շրջանում հետազոտություն անցկացնելով:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2014/02/21/ris/100964
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել