Այս տորթը ստացվում է շատ համեղ և նուրբ։

Related image

Բաղադրիչներ

  • 2 ձու
  • 1 բաժակ շաքարավազ
  • 200 կաթնաշոռ
  • 1 թ/գ սոդա
  • ½ թ/գ աղ
  • 2 բաժակ ալյուր

Պատրաստումը

2 ձուն և 1 բաժակ շաքարավազը միասին ծփել, ավելացնել 200 գ կաթնաշոռ: Ավելացնել1 թ/գ սոդա, ½ թ/գ աղ, 1 բաժակ ալյուր: Ծփել, ավելացնել 2-րդ բաժակ ալյուրը և խառնել արդեն գդալով: Խմորը բաժանել 8 գնդիկների, դնել սառնարան 1 ժամ:

Պատրաստում ենք կրեմը

2 ձուն և 1 բաժակ շաքարավազը խառնել, ավելացնել 1,5 ճ/գ ալյուր, 400-500 գ կաթ, դնել կրակին: Խառնելով հասցնել եռման աստիճանի և անմիջապես վերցնել կրակից: Ավելացնել 200 գ սերուցքային կարագ և արագ խառնել:

Գնդիկները գրտնակել և եփել մի քանի րոպե, ապա պատել կրեմով և կոկոսի քերուկով:

 Բարի ախորժակ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել