Պիստակի օգտակար հատկությունների մասինLife.panorama.am-ը գրում է.

Պիստակները ոչ միայն համեղ են, այլև օգտակար առողջության համար:

1.Պիստակները ուժեղ հակաօքսիդանտներ են, որի շնորհիվ նվազեցնում են թոքերի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը: Պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամին E:

2.Պիստակները օգտակար են տղամարդկանց: Այն հարուստ է ցինկով, ինչը խթանում է տեստոստերոնի արտադրմանը:

3. Պիստակները B խմբի վիտամինների, հատկապես վիտամին B6-ի պահուստ է: B6-ը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, մասնակցում սպիտակուցների սինթեզմանը և նպաստում երիտասարդության երկար պահպանմանը:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ 

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել