12 Doctors.am-ը գրում է.

Հղիության ընթացքում տարբեր սննդատեսակների նկատմամբ անբացատրելի ձգողություն կարող եք զգալ: 

Սակայն որոշ սննդատեսակներ վտանգավոր են մոր և փոքրիկի համար,որոնց պատճառով կարող են առաջանալ ինքնազգացողության հետ խնդիրներ: 

Ահա 12 սննդատեսակ, որոնք կարող են վտանգել մայրիկի և փոքրիկի առողջությունը՝

-հում կամ վատ եփած միսն ու ձուն, այդ թվում` թույլ եփած ձվածեղը, 

-չպաստերիզացված հյութերը, քանի որ կարող են պարունակել աղիքային ցուպիկ, 

-չպաստերիզացված կաթը, որը կարող է պարունակել հետևյալ բակտերիաները՝ կամպիլոբակտերիաներ, աղիքային ցուպիկ, սալմոնելա, լիստերիա, 

-չպաստերիզացված փափուկ պանիրները՝ բրի, ֆետա, կամամբեր, ռոկֆոր, կեսո բլանկո, կեսո ֆրեսկա, պանելա, քանի որ նրանք կարող են պարունակել աղիքային ցուպիկ կամ լիստերիա, 

-հում ծիլեր, օրինակ՝ առվույտի ծիլեր, քանի որ այստեղ նույնպես կարող են լինել աղիքային ցուպիկ և սալմոնելա, 

-սահմանափակե՛ք սննդակարգում ձկան այն տեսակների օգատագործը, որոնք կարող են պարունակել սնդիկ,

 -ալկոհոլային ըմպելիքներ, 

-բուսական թեյեր, հատկապես եթե հստակ չգիտեք թեյի բաղադրությունը, 

-ծովամթերքից կամ մսից պատրաստված պաշտետներ, 

-խմորեղեն պատրաստելիս հում խմորը մի փորձեք, քանի որ հում ձուն կարող է պարունակել սալմոնելլա,
 
-հում կամ թերխաշ ծովամթերք, քանի որ այստեղ էլ կարող են լինել բակտերիաներ ու մակաբույծներ, 

-պատրաստի գնված աղցաններ, քանի որ նրանց բացադրության մեջ առկա խոզապուխտը, հավն ու ծովամթերքը կարող է վարակված լինել լիստերիայով: 

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել