Aysor.am-ը գրում է.

Խնձորը մեջ մեծ է պեկտինի քանակությունը, որն իջեցնում է արյան խոլեստերոլը: Խնձոր ուտելուց հետո այլ մթերքներում պարունակվող խոլեստերինի 10-15%-ը պարզապես չի անցնում արյան մեջ:

Խնձորը հարուստ է նաև վիտամին C-ով, հատկապես թթու կանաչ խնձորը, իսկ քաղցր խնձորում վիտամին C պարունակությունը չափազանց քիչ է: Խնձոր ընտրելիս պետք է ուշադիր լինել կեղևի ամբողջականությանը:

Խնձորը պետք է այլ մրգերից առանձին պահել: Նախընտրելի է յուրաքանչյուր խնձոր առանձին-առանձին փաթաթել: Խնձորի մակերեսին կա մեղրամոմի բնական շերտ, որն օգնում է նրան երկար պահպանվել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել