Աշնանը հարկավոր է մոռանալ բոլոր տեսակի դիետաների մասինDoctors.am-ը գրում է.

Մասնագետների պնդմամբ,  աշնանը հարկավոր է մոռանալ բոլոր տեսակի դիետաների մասին: Հատկապես չպետք է հրաժարվել կենդանական ծագման սննդատեսակներից, քանզի հենց կենսական կարևոր սպիտակուցների և ճարպաթթուների բացակայությունն է, որ քրոնիկ հոգնածության պատճառ է դառնում: Աշնանը լավ կլինի հրաժարվել նաև բուսակերությունից:

Վիրուսային հիվանդություններից զերծ մնալու համար պետք է սննդակարգի մեջ անպայման ներառել նաև բնության բարիքները` սոխը, սխտորը, ծովաբողկը և այլն: Ի դեպ, ծովաբողկը պարունակում է 5 անգամ ավելի շատ վիտամին C, քան շատ ցիտրուցներ:

Աշնանը հարկապես կարևոր է սննդակարգի մեջ ներառել հնարավորինս շատ կանաչեղեն և բանջարեղեն: Լոլիկները հրաշալի հակաօքսիդանտներ են, բարերար ազդեցություն են ունենում երիկամների և սրտի աշխատանքի վրա: Կաղամբը, շնորհիվ մեծ քանակությամբ А, С և В վիտամինների պարունակության, օգնում է օրգանիզմից դուրս բերել ավելորդ ճարպը և կարգավորում է աղիների աշխատանքը: 

Քաղցր պղպեղի բաղադրության մեջ մտնում է լյուտեին, որը շատ անհրաժեշտ է աչքերի նորմալ աշխատանքի համար (ի դեպ, աշնանային պղպեղներն ավելի օգտակար են, քան ամառայինները): Հարթ և գեղեցիկ մշակ ունենալու և հորմոնների վիճակը հավասարակշռելու համար գոնե շաբաթը մեկ անգամ պետք է մասուրի թուրմ ըմպել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել