Մոտ 300 գ խոզի փափկամիսը լվանալ, չորացնել, եթե շատ հաստ է, մի քանի տեղից փոքրիկ կտրվածքներ անել: 1 մեծ պճեղ սխտորը աղի հետ լավ տրորել, այս զանգվածին ավելացնել աղացած սև կամ պղպեղների խառնուրդ, ճապուռի (caraway, тмин) կամ քիմիոնի սերմ (կարող եք աղացած քիմիոն լցնել), հազրեվարդ (розмарин, rosemary) կամ ծիտրոն և զեյթունի ձեթ: Մսի կտորին քսել ստացված անուշահոտ զանգվածը և գոնե 1 ժամով միսը թողնել սառնարանում: Ջեռոցը միացնել 200-250 (400-450 fahrenheit) աստիճան, ջեռոցի տապակին փայլաթիթեղ դնել (фольга), միսը տեղավորել տապակի մեջ և եփել այնքան, մինչև միսը կարմրի, բայց չչորանա: Բարի ախորժակ :)

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել