Հայերի և արցախցիների համար ժինգյալով հացը ամենասիրելի և տարածված ուտեստն է: Այն այնքան հայտնի է, որ նույնիսկ New York Times-ն է դրան անդրադարձել: 

Картинки по запросу new york times

Հայտնի ամսագիրը նշում է, որ ժենգյլաով հացի համար հատուկ խանութ է բացվել: 

Հացատունը ներկայացնում է միայն ժենգյալով հաց և ուրիշ ոչինչ:

Похожее изображение

Ամսագիրը պատմում է, որ Ռուզաննա Սայադյանը մի փոքրիկ՝ մանդարինի չափ խմորագնդիկը գրտնակով բացում ու լայնացնում է, ավելացնում մոտ 10-20 տեսակի կանաչիներ: Սայադյանը մեկ օրվա ընթացքում պատրաստում է ավելի քան 100 ժենգյալով հաց:

Պարբերականը նշում է, որ այդ կանաչեղենը աճում է միայն Լեռնային Ղարաբաղում, այդ իսկ պատճառով հարկ է լինում դրանք փոխարինել տեղական կանաչիների տեսակներով:

Похожее изображение

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել