Այս կարկանդակն անվանում են ճապոնական, բայց, դատելով բաղադրիչներից, բաղադրատոմսի հեղինակը իտալացի է: Այն շատ արագ և հեշտ է պատրաստվում, բաղադրիչներն էլ շատ էժան են:
Այն իսկապես շատ համեղ է, փափուկ ու, ամենակարևորը, քիչ կալորիաներ ունի:
Ճապոնական կարկանդակը պատրաստվում է հետևյալ կերպ.
- 140 գ շաքարավազ
- 250 գ պանրի կրեմ
- 60 գ եգիպտացորենի ալյուր
- 60 գ ցորենի ալյուր
- մի պտղունց աղ
- 100 մլ կաթ
- 500 գ կարագ
- Կիտրոնի հյութ՝ 1 թ/գ
- 6 հավկիթ
- փխրեցուցիչ
Պատրաստման եղանակը
- Ջեռոցը տաքացրեք 160ºC, դրա մեջ թավայով ջուր դրեք։
- Դեղնուցն առանձնացրեք սպիտակուցից: Ալյուրի մեջ օսլա ավելացրեք:
- Պանրի կրեմը ծփեք կարագով և կաթով 5 րոպե և խառնեք:
- Պանրի զանգվածի վրա ավելացրեք դեղնուց, ալյուրով օսլան, 1 թ/գ կիտրոնի հյութն ու 1 պտղունց աղը: Մի քանի րոպե հարեք:
- Սպիտակուցները շաքարավազով հարեք:
- Խմորի մեջ ավելացրեք սպիտակուցները: Զգուշորեն խառնեք:
- Խմորը տեղափոխեք ամանի մեջ: Ամանը դրեք ջրով լցրած տապակի վրա: Թխեք այն 55 րոպե 160ºC-ում։
Ստուգեք կարկանդակի պատրաստությունը ատամի փայտիկով: Հանեք այն ջեռոցից և թողեք, որ սառչի:
Վրան կարող եք լցնել ջեմ կամ շաքարավազի փոշի:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել