Սինգապուրի ազգային համալսարանի (NUS) հետազոտողները եզրակացրել են, որ նրանց մոտ, ովքեր անընդհատ թեյ են խմում, ծերության ժամանակահատվածում ուղեղի ոլորտներն ավելի լավ են աշխատում, քան այն մարդկանց մոտ, ովքեր թեյ չեն խմում:
Գիտնականները հավաքագրել են 60 և ավելի բարձր տարիքի 36 մեծահասակներին՝ մոտավորապես նույն առողջական արդյունքներով: Նրանք վերլուծել են նյարդահոգեբանական թեստերի, մագնիսական ռեզոնանսային պատկերման (ՄՌՏ) արդյունքները և գտան, որ այն մարդկանց մոտ, ովքեր 25 տարվա ընթացքում շաբաթական առնվազն չորս անգամ սև, կանաչ թեյ կամ օլունգ թեյ են խմում, ուղեղի շրջանները փոխկապակցված են ավելի արդյունավետ եղանակով:
Ըստ գիտնականի՝ այս ուսումնասիրության արդյունքներն առաջին ապացույցն են ուղեղի կառուցվածքի և տարիքային դեգրադացիայից այն պաշտպանելու համար թեյ խմելու օգուտների վերաբերյալ։