Գիտնականները նշել են մթերքները, որոնք նպաստում են հաստ աղիքի քաղցկեղի զարգացմանը: Այս մասին հաղորդվել է քաղցկեղի ուսումնասիրության ամերիկյան ասոցիացիայի կայքում:

Ըստ գիտնականների, սնունդը տապակելու ընթացքում բուսական յուղի օգտագործումը հրահրում է աղիներում քաղցկեղային ուռուցքների զարգացումը:

Հետազոտողները նաև պարզել են, որ բուսական յուղի մեջ տապակած սնունդը հանգեցնում է արյունատար համակարգում տոքսիկ տարրերի տարածմանը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել