Սաղմոն
Սաղմոնի արդյունաբերությունն աղտոտում է շրջակա միջավայրը։ Պատճառն այն է, որ այս ձկան արտադրության համար մեծ քանակությամբ հոսանք և վառելիք է հարկավոր։ Սա իր հերթին դառնում է հսկայական արտանետումների պատճառ։ Բնության պաշտպանությամբ զբաղվող կազմակերպությունները սաղմոն և այլ ձկներ աճեցնողներին հորդորում են անցում կատարել էկոլոգիապես մաքուր հոսանքի, իսկ սպառողներին սպառել ավելի մտածված և գիտակցելով։
Խոզի միս
Խոզ աճեցնելու համար 3 անգամ ավելի մեծ տարածք է հարկավոր, քան այլ տեսակի բնական սպիտակուցներ արտադրելու համար։ Բացի այդ՝ աճեցման ժամանակ մեծ քանակությամբ ջերմոցային գազ է արտանետվում մթնոլորտ։ Մշակումը և փաթեթավորումը նույնպես մեծ ծավալի արտանետումների պատճառ են դառնում։
Պանիր
Կաթնամթերքի բոլոր տեսակներն արտադրության ժամանակ մշակման բավականին երկար շղթա են անցնում։ Խոսքն առաջին հերթին գնում է պանրի մասին։ Նրա արտադրության ժամանակ մթնոլորտ է արտանետվում մեծ քանակությամբ ջերմոցային գազ։ Հաճախ մարդիկ չեն գիտակցում, թե էկոլոգիայի վրա ինչպիսի ազդեցություն է ունենում անգամ ամենահասարակ մթերքի արտադրությունը։