Իսկ դուք երբևէ փորձե՞լ եք խատուտիկի մուրաբա։ Կարծում ենք՝ ոչ։ Եկեք այսօր այն միասին պատրաստենք։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

варенье из одуванчика рецепт

  • Խատուտիկի 250 ծաղիկ
  • 1 կգ շաքար
  • 1 լիտր ջուր
  • 1 հատ լիմոն

Պատրաստման եղանակը

1. Համեղ ծաղկային մուրաբա պատրաստելու համար պետք է սկզբում ճիշտ հավաքել ծաղիկները։ Նախ խատուտիկները հավաքելիս պետք է պարզ, արևային օր լինի, որպեսզի ծաղիկներն ամբողջությամբ բացված լինեն։ Երկրորդ՝ աշխատեք, որ ծաղիկները փոշոտ ու աղտոտված օդով վայրերից չհավաքեք։

2. Հավաքեք 250 ծաղիկ։ Հագեցած ծաղկային համ ստանալու համար խորհուրդ է տրվում ծաղիկները չլվանալ։ Սակայն եթե մաքրության մեջ վստահ չեք, ամեն դեպքում լվացեք դրանք։

3. Մուրաբայի համար մեզ պետք են միայն ծաղկաթերթիկները։ Դրանք մկրատով կտրեք, լցրեք կաթսայի մեջ և սառը ջուր լցրեք վրան։варенье из цветов одуванчика

4. Լիմոնը կտրեք, հեռացրեք կորիզները և դրեք ծաղիկների հետ միասին կաթսայի մեջ։ Դրեք կրակին և եռալուց հետո հինգ րոպե եփեք։ Թողեք՝ սառչի և դրեք սառնարանը 10-12 ժամով։ Դրանից հետո թուրմը քամեք՝ լավ սեղմելով ծաղկաթերթիկները։варенье банка

5. Քամված թրմին ավելացրեք շաքարավազը և դրեք կրակին։ Խառնեք, մինչև որ շաքարն ամբողջովին հալվի։ Միջին կրակի վա եփեք մոտ կես ժամ։ Լցրեք մուրաբան ստերիլիզացված բանկաների մեջ և փակեք։ Ահա և պատրաստ է մեր ծաղկային մուրաբան։в варенье есть витамины

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել