Բաղադրիչներ
1. Խոզի միս – 1 կգ
2. Բեկոն – 250 գ
3. Սոխ – 2-3 հատ
4. Կիտրոնի հյութ – 1/2 հատ
5. Աղ, պղպեղ, այլ համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Խոզի միսը լվանալ, կտրատել, համեմել և լցնել կիտրոնի հյութը:
2. Սոխն օղակաձև կտրատել և ավելացնել մսին, մի փոքր ջուր լցնել:
3. Կես ժամ մարինացնել:
4. Բեկոնը բարակ շերտատել:
5. Միսը, բեկոնը և սոխը հերթականությամբ շարել փոքրիկ փայտիկների վրա:
6. Բանկայի հատակին սոխ լցնել և շարել մսով փայտիկները:
7. Բանկան փակել յուղաթղթով: Բանկան դրսից պետք է անպայման չոր լինի:
8. Բանկան դնել սառը ջեռոցի մեջ (որպեսզի բանկան չպայթի) և միացնել այն 180-200 աստիճան, թողնել՝ եփվի 60-80 րոպե:
9. Եփելուց հետո աստիճանաբար բացել ջեռոցը, որպեսզի ջերմաստիճանի փոփոխությունից բանկան չպայթի, և մատուցել:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել