Բաղադրիչներ

1. Խոզի միս – 1 կգ
2. Բեկոն – 250 գ
3. Սոխ – 2-3 հատ
4. Կիտրոնի հյութ – 1/2 հատ
5. Աղ, պղպեղ, այլ համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Խոզի միսը լվանալ, կտրատել, համեմել և լցնել կիտրոնի հյութը:

2. Սոխն օղակաձև կտրատել և ավելացնել մսին, մի փոքր ջուր լցնել:

3. Կես ժամ մարինացնել:

4. Բեկոնը բարակ շերտատել:

5. Միսը, բեկոնը և սոխը հերթականությամբ շարել փոքրիկ փայտիկների վրա:

6. Բանկայի հատակին սոխ լցնել և շարել մսով փայտիկները:

7. Բանկան փակել յուղաթղթով: Բանկան դրսից պետք է անպայման չոր լինի:

8. Բանկան դնել սառը ջեռոցի մեջ (որպեսզի բանկան չպայթի) և միացնել այն 180-200 աստիճան, թողնել՝ եփվի 60-80 րոպե:

9. Եփելուց հետո աստիճանաբար բացել ջեռոցը, որպեսզի ջերմաստիճանի փոփոխությունից բանկան չպայթի, և մատուցել:

Image result for шашлык в банкеImage result for шашлык в банке

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել