Հարվարդի բժշկական դպրոցի գիտնականները պարզել են, թե ինչու կալորիակաների քանակը նվազումը երկարացնում է կյանքը: Պարզվել է, որ այս կապը իրականացվում է իմունային համակարգի գործունեության փոփոխությունների միջոցով: Այս մասին ասվում է MedicalXpress-ի մամլո հաղորդագրությունը:

Գիտնականները հետազոտել են ազատ շարժվող ճիճուների` Caenorhabditis elegans նեմատոդներին: Փորձագետները պարզել են, որ մարմին ներթափանցած ածխաջրածինների կրճատումը առաջացնում է բնածին իմունիտետի նվազում p38 սպիտակուցի ճնշման միջոցով:

Երբ p38-ն ամբողջովին ակտիվ չէ, կալորիաների սահմանափակումը չի ազդում իմունիտետի վրա, սակայն այդ սպիտակուցի ցածր ակտիվության դեպքում սկսում են գործել գենետիկ ճանապարհներ, որոնք ճնշում են բորբոքային գործընթացները։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել