Հարվարդի բժշկական դպրոցի գիտնականները պարզել են, թե ինչու կալորիակաների քանակը նվազումը երկարացնում է կյանքը: Պարզվել է, որ այս կապը իրականացվում է իմունային համակարգի գործունեության փոփոխությունների միջոցով: Այս մասին ասվում է MedicalXpress-ի մամլո հաղորդագրությունը:
Գիտնականները հետազոտել են ազատ շարժվող ճիճուների` Caenorhabditis elegans նեմատոդներին: Փորձագետները պարզել են, որ մարմին ներթափանցած ածխաջրածինների կրճատումը առաջացնում է բնածին իմունիտետի նվազում p38 սպիտակուցի ճնշման միջոցով:
Երբ p38-ն ամբողջովին ակտիվ չէ, կալորիաների սահմանափակումը չի ազդում իմունիտետի վրա, սակայն այդ սպիտակուցի ցածր ակտիվության դեպքում սկսում են գործել գենետիկ ճանապարհներ, որոնք ճնշում են բորբոքային գործընթացները։