Ապացուցվել է սովի օգտակարությունը երկարակեցության հարցում


21:44 , 22 մարտ, 2019

Հարվարդի բժշկական դպրոցի գիտնականները պարզել են, թե ինչու կալորիակաների քանակը նվազումը երկարացնում է կյանքը: Պարզվել է, որ այս կապը իրականացվում է իմունային համակարգի գործունեության փոփոխությունների միջոցով: Այս մասին ասվում է MedicalXpress-ի մամլո հաղորդագրությունը:

Գիտնականները հետազոտել են ազատ շարժվող ճիճուների` Caenorhabditis elegans նեմատոդներին: Փորձագետները պարզել են, որ մարմին ներթափանցած ածխաջրածինների կրճատումը առաջացնում է բնածին իմունիտետի նվազում p38 սպիտակուցի ճնշման միջոցով:

Երբ p38-ն ամբողջովին ակտիվ չէ, կալորիաների սահմանափակումը չի ազդում իմունիտետի վրա, սակայն այդ սպիտակուցի ցածր ակտիվության դեպքում սկսում են գործել գենետիկ ճանապարհներ, որոնք ճնշում են բորբոքային գործընթացները։