Եվրամիութենական ձվածեղը
Դեռ Սովետի ժամանակներից միշտ հավեսով ուսումնասիրել եմ սրճարանների եւ ռեստորանների մենյուները։ Էսօր Հյուսիսային պողոտայում գտնվող սրճարաններից մեկի ճաշացանկում տեսա հետաքրքիր բան՝ ԻՍՊԱՆԱԿԱՆ ձվածեղ։ Շատ հետաքրքրեց՝ ինչպես են իսպանացիները ձվածեղ սարքում, որ ծայրից են ջարդում ձուն, ինչով է իսպանական ձվածեղը տարբերվում հայկական ձվածեղից։ Պարզվեց, որ ԻՍՊԱՆԱԿԱՆ ձվածեղը ՀԱՅԿԱԿԱՆԻՑ տարբերվում է նրանով, որ ԲՈՒԼՂԱՐԱԿԱՆ պղպեղ են դնում մեջը։
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/armen.dulyan/posts/2220469218015094?notif_id=1549227549526950¬if_t=notify_me&ref=notif
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել