Բաղադրիչներ
- միս տավարի - 300 գ
- միս խոզի - 300 գ
- սունկ շամպինիոն - 4-5 հատ
- սոխ - 1 գլուխ
- թթվասեր - 1 ճ/գ
- հաց սպիտակ - 2-3 կտոր
- մաղադանոս - 05 ճ/գ
- ձու - 1 հատ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- պաքսիմատ - 100 գ
- կաթ - 100 մլ
- պանիր - 75 գ
- բուսայուղ - տապակելու համար
Պատրաստման եղանակը
Տաք կաթի մեջ թրջում ենք հացերը:
Սնկերն ու սոխը մանր կտրատում ենք և տապակում մի քանի րոպե, ինչից հետո ավելացնում ենք թթվասերն ու կրկին մի քանի րոպե տապակում:
Մսերը, հացերը, կտրատած կանաչին աղում ենք, ավելացնում ձուն, աղը, պղպեղը, կաթը և լավ խառնում ենք: Թաց ձեռքերով մասերի ենք բաժանում:
Գնդերը լավ թաթախում ենք պաքսիմատի մեջ և մատներով մեջտեղում փորվածք անում: Յուրաքանչյուրի մեջ սունկ ենք լցնում:
Բույները տեղափոխում ենք նախօրոք 180 աստիճան ջեռոցն ու թխում 30 րոպե:
15-20 րոպե անց սնկերի վրա պանիր ենք քերում:
Ահա և վերջ:
Սնկերն ու սոխը մանր կտրատում ենք և տապակում մի քանի րոպե, ինչից հետո ավելացնում ենք թթվասերն ու կրկին մի քանի րոպե տապակում:
Մսերը, հացերը, կտրատած կանաչին աղում ենք, ավելացնում ձուն, աղը, պղպեղը, կաթը և լավ խառնում ենք: Թաց ձեռքերով մասերի ենք բաժանում:
Գնդերը լավ թաթախում ենք պաքսիմատի մեջ և մատներով մեջտեղում փորվածք անում: Յուրաքանչյուրի մեջ սունկ ենք լցնում:
Բույները տեղափոխում ենք նախօրոք 180 աստիճան ջեռոցն ու թխում 30 րոպե:
15-20 րոպե անց սնկերի վրա պանիր ենք քերում:
Ահա և վերջ:
Ուտեստ, որը շատ դուր կգա Ձեզ։
Նյութի աղբյուր՝ https://www.cooks.am/ուտեստ-մսով-բույն/?fbclid=IwAR3iqrdHMekTuuz2gw8tdX82jUM4EBICRpkKj67g1qjc2jWjJrS9lG7dwR0
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել