Life.panorama.am-ը գրում է.
Սերկևիլն աշնանն հասունացող միրգ է, որը հայտնի է իր բուժական հատկություններով, որի համար օգտագործվում է պտուղը, սերմերը։ Այն կարելի է պահպանել մինչև փետրվար ամիս։ Թարմ վիճակում սերկևիլը հազվադեպ են օգտագործում։ Առավել հաճելի է օգտագործման համար եփած սերկևիլը։ 
 
Սերկևիլի հյութը շատ օգտակար է, որը պարունակում է գլյուկոզա, ֆրուկտոզա,  կիտրոնաթթու, պեկտին, երկաթի աղ, կալիում, ֆոսֆոր և կալցիում: Պտուղները հարուստ են A, B, C, E և PP վիտամիններով:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել