12:20 , 6 նոյեմբեր, 2018
Սերկևիլն աշնանն հասունացող միրգ է, որը հայտնի է իր բուժական հատկություններով, որի համար օգտագործվում է պտուղը, սերմերը։ Այն կարելի է պահպանել մինչև փետրվար ամիս։ Թարմ վիճակում սերկևիլը հազվադեպ են օգտագործում։ Առավել հաճելի է օգտագործման համար եփած սերկևիլը։
Սերկևիլի հյութը շատ օգտակար է, որը պարունակում է գլյուկոզա, ֆրուկտոզա, կիտրոնաթթու, պեկտին, երկաթի աղ, կալիում, ֆոսֆոր և կալցիում: Պտուղները հարուստ են A, B, C, E և PP վիտամիններով:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ
այստեղ