1. Բանանի ոլորտը բաժանել է երկու բաժնի, արտադրողներ և վաճառողներ, որոնք հիմնականում իրարից տարբերվում են։ Գյուղացին կամ ֆերմերը, որը արտադրում է բանանը, զբաղվում է մենակ արտադրությամբ, իսկ վաճառքով զբաղվում են այլ մարդիկ, որոնք մասնագիտացած են վաճառքներում։ 

2. Արտադրողի համար սահմանել է 0 տոկոս հարկ մինչև 100 հեկտար տարածք ունենալու դեպքում։ 100 հեկտարից ավելի դեպքում հարկն աստիճանաբար մեծանում է, բայց երբեք 2 տոկոսը չի անցնում։ 

3. Արտահանողը կամ վաճառողը վճարում է ֆիքսված հարկ՝ մոտ 1 տոկոսի սահմաններում՝ կախված մասշտաբից։ 

4. Սահմանել է գոտիներ, որտեղ ֆերմաներ բացելու դեպքում ընդհանրապես, ոչ մի դեպքում հարկեր չկան։

5. Տարվա ավարտին բոլոր ընկերություններն իրենց շահույթի մոտ 15 տոկոսը հավասար բաժանում են իրենց աշխատակիցներին։ Արդյունքում աշխատակիցներն իրենց բիզնեսի փայատեր են զգում։ 

6. Պետականորեն սահմանված է մինիմում գին, որպեսզի ներքին մրցակցությամբ չիջեցնեն գինն, ու բոլորը սկսեն վնասներ կրել։ 

Եվ այլն, մնացածը՝ հետո։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել