Սա խաչապուրու լավագույն բաղադրատոմսերից է, այն առանձնանում է իր հեշտությամբ և հասանելիությամբ:

Բաղադրատոմս

  • 1 բաժակ կեֆիր
  • 3 բաժակ ալյուր
  • 2 հատ ձու
  • 1 թ/գ շաքար
  • 1 թ/գ աղ
  • 1/2 թ/գ սոդա
  • 1 ճ/գ բուսական յուղ
  • 500 գ պանիր
  • Կարագ` պատրաստի խաչապուրիների վրա քսելու համար:

Պատրաստման եղանակը

Խառնել կեֆիրը և ձուն, ավելացնել շաքարը, աղը, լցնել բուսական յուղը և լավ խառնել:

Ստացված խառնուրդին ավելացնել սոդայով 2 բաժակ ալյուր: Խառնել, խառնելու ընթացքում կամաց-կամաց ավելացնել մնացած ալյուրը:

Արդյունքում ստացվում է էլաստիկ և փափուկ խմոր:

Դնել խմորը խորը տարայի մեջ և ծածկել կտորով, թողնել՝ հասունանա:

Միջուկը պատրաստելու համար քերած պանրին ավելացնել մեկ ձու:

Խմորը բաժանել 9 մասի և բացել դրանք:

Միջուկը դնել բացված խմորի մեջտեղում և միացնել ծայրերը:

Հավաքելով ծայրերը՝ շրջում ենք այն և մեծացնում:

Խաչապուրին պատրաստում ենք տաքացած թավայի վրա, առանց ձեթի:

Արդեն պատրաստի խաչապուրիների վրա դնում ենք մի քանի կտոր կարագ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել