Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- կաթ - 250 մլ
- կարագ - 70 գ
- շաքարավազ - 50 գ
- ձու - 1 հատ
- խմորիչ - 7գ
- վանիլին - 1 թ/գ
- աղ - 1/2թ/գ
- ալյուր - 450-500 գ
- Միջուկի համար՝
- շաքարավազ - 150 գ
- կարագ - 50 գ
- դարչին - 3-4 թ/գ
- Օշարակի համար՝
- պանիր մասկարպոնե - 250 գ
- շաքարի փոշի - 120 գ
- սերուցք՝ 30-35% յուղայնության - 5-7 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Տարայի մեջ ենք լցնում ձուն, շաքարավազը, վանիլինը, աղը և մի քիչ հարում ենք։ Ավելացնում ենք թեթևակի տաքացրած կաթը և հարում։
300 գ ալյուրը խառնում ենք խմորիչի հետ և ավելացնում մնացած զանգվածին, այնքան ենք խառնում, մինչև համասեռ զանգված ստանանք։
Ավելացնում ենք փափկեցրած կարագը և այնքան ենք խառնում, մինչև համասեռ զանգված ստանանք։
Խմորի վրա թեթևակի ալյուր ենք ցանում և հունցում` աստիճանաբար ավելացնելով մնացած ալյուրը։ Խմորը պետք է շատ փափուկ լինի, այն կարող է ձեռքերին կպչող խմոր լինել։ Մոտավորապես 450 գ ալյուր է հարկավոր` կախված խմորի պնդությունից։ Փափուկ խմորով մի քիչ դժվար է աշխատել, սակայն շատ ալյուր չենք ավելացնի, որպեսզի մեր բուլկիներն ավելի համեղ և ուռուցիկ լինեն։ Խմորը դնում ենք ամանի մեջ և 30-60 րոպեով տեղափոխում տաք տեղ, որպեսզի խմորը 2-3 անգամ չափերով մեծանա։
Միջուկի համար շաքարավազը դարչնի հետ խառնում ենք։
Խմորը դնում ենք սեղանի վրա (անհրաժեշտության դեպքում ալյուր ցանում)։ Մոտավորապես 5-7 մմ հաստությամբ շերտ ենք բացում (38x48)։ Եզրերը մատերով հավասարեցնում ենք, որպեսզի հավասար ուղղանկյուն լինի։
Շերտի վրա կարագ ենք քսում, վրան դարչին ենք ցանում և հավասարապես տարածում, միայն եզրից մի քանի սանտիմետր շերտ ենք թողնում ազատ։
Փաթաթում ենք ռուլետի տեսքով, որքան հնարավոր է ձիգ։ Այնուհետև ռուլետը 12 մասի ենք բաժանում` յուրաքանչյուրը 4 սմ։ Որպեսզի շերտերը չճզմենք, կարող ենք թելով կտրել բուլկիները։
Բուլկիները տեղափոխում ենք յուղաթղթով պատված տապակի մեջ` կտրած մասով դեպի վերև։ 20-40 րոպեով տաք տեղ ենք տեղափոխում տապակը։ Բուլկիները պետք է չափերով լավ մեծանան։
Այնուհետև տապակը տեղափոխում ենք մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և մոտավոր 20-25 րոպե թխում, մինչև թեթևակի կարմրեն։
Մինչև բուլկիները թխվում են, պատրաստենք օշարակը։
Մասկարպոնեն, շաքարի փոշին և սերուցքը դնում ենք ամանի մեջ և մի քիչ հարիչով հարում։ Պատրաստի բուլկիները ջեռոցից հանում ենք։
Եվ անմիջապես, առանց հապաղելու բուլկիները պատում ենք կրեմով։
Բուլկիները կարող ենք անմիջապես մատուցել տաք վիճակում, ինչպես մատուցում են «Սինաբոն»-ում, բայց սառած վիճակում նույնպես այս բուլկիները շատ համեղ են։
300 գ ալյուրը խառնում ենք խմորիչի հետ և ավելացնում մնացած զանգվածին, այնքան ենք խառնում, մինչև համասեռ զանգված ստանանք։
Ավելացնում ենք փափկեցրած կարագը և այնքան ենք խառնում, մինչև համասեռ զանգված ստանանք։
Խմորի վրա թեթևակի ալյուր ենք ցանում և հունցում` աստիճանաբար ավելացնելով մնացած ալյուրը։ Խմորը պետք է շատ փափուկ լինի, այն կարող է ձեռքերին կպչող խմոր լինել։ Մոտավորապես 450 գ ալյուր է հարկավոր` կախված խմորի պնդությունից։ Փափուկ խմորով մի քիչ դժվար է աշխատել, սակայն շատ ալյուր չենք ավելացնի, որպեսզի մեր բուլկիներն ավելի համեղ և ուռուցիկ լինեն։ Խմորը դնում ենք ամանի մեջ և 30-60 րոպեով տեղափոխում տաք տեղ, որպեսզի խմորը 2-3 անգամ չափերով մեծանա։
Միջուկի համար շաքարավազը դարչնի հետ խառնում ենք։
Խմորը դնում ենք սեղանի վրա (անհրաժեշտության դեպքում ալյուր ցանում)։ Մոտավորապես 5-7 մմ հաստությամբ շերտ ենք բացում (38x48)։ Եզրերը մատերով հավասարեցնում ենք, որպեսզի հավասար ուղղանկյուն լինի։
Շերտի վրա կարագ ենք քսում, վրան դարչին ենք ցանում և հավասարապես տարածում, միայն եզրից մի քանի սանտիմետր շերտ ենք թողնում ազատ։
Փաթաթում ենք ռուլետի տեսքով, որքան հնարավոր է ձիգ։ Այնուհետև ռուլետը 12 մասի ենք բաժանում` յուրաքանչյուրը 4 սմ։ Որպեսզի շերտերը չճզմենք, կարող ենք թելով կտրել բուլկիները։
Բուլկիները տեղափոխում ենք յուղաթղթով պատված տապակի մեջ` կտրած մասով դեպի վերև։ 20-40 րոպեով տաք տեղ ենք տեղափոխում տապակը։ Բուլկիները պետք է չափերով լավ մեծանան։
Այնուհետև տապակը տեղափոխում ենք մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ և մոտավոր 20-25 րոպե թխում, մինչև թեթևակի կարմրեն։
Մինչև բուլկիները թխվում են, պատրաստենք օշարակը։
Մասկարպոնեն, շաքարի փոշին և սերուցքը դնում ենք ամանի մեջ և մի քիչ հարիչով հարում։ Պատրաստի բուլկիները ջեռոցից հանում ենք։
Եվ անմիջապես, առանց հապաղելու բուլկիները պատում ենք կրեմով։
Բուլկիները կարող ենք անմիջապես մատուցել տաք վիճակում, ինչպես մատուցում են «Սինաբոն»-ում, բայց սառած վիճակում նույնպես այս բուլկիները շատ համեղ են։
Եթե մասկարպոնե չունենք, կարող եք այն թթվասերով փոխարինել։ Կարող եք նաև ոչ շատ թանձր եփովի կրեմ պատրաստել։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել