Այս նպատակների համար, 3D Bioprinting Solutions ընկերության հիմնադիր Յուսեֆ Քեշուանիի խոսքով, նախատեսվում է ստեղծել հատուկ կենսատպիչ, որը սննդային խառնուրդ է «հավաքում» անձնակազմի համար: Նրա խոսքով՝ նման «միսը» բաղկացած կլինի հիմնականում մկանային բջիջներից: Այդ եղանակով ստացված մթերքի համային առանձնահատկությունների և էներգետիկ արժեքի մասին հստակ չի նշվում՝ գրում է Life.ru-ն:

Նշվում է, որ այդ եղանակով սննդի պատրաստման առաջին փորձերը կարվեն մոտ ժամանակենրում։ Հատուկ հյուսվածքներից պատրաստվող արհեստական սննդի արդյունաբերության համար անհրաժեշտ կլինի ավելի բարդ և կտարելագործված սարքավորում։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել