- կարագ - 150 գր
- ալյուր - 2/3 ճ/գ
- թթվասեր - 150 գր
- վանիլին - 1 տուփ
- կակաչի սերմ(мак) - 2/3 ճ/գ
- կոկոսի քերուկ - 2/3 ճ/գ
- կիտրոն - 0,5 հատ
- շոկոլադ սև - 100 գր
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գ
- ձու - 2 հատ
- շաքարավազ - 2/3 ճ/գ
1-100 գր կարագը հալեցնում ու սառեցնում ենք սենյակային պայմաններում։
2-Ավելացնում ենք կակաչի սերմերը։
3-Այնուհետև ավելացնում ենք կոկոսի քերուկը, վանիլինն ու շաքարավազը։
4-Ավելացնում ենք ձուն, թթվասերը, մաղով անցկացրած ալյուրն ու փխրեցուցիչը։
5-Այնուհետև լցնում ենք կիտրոնի քերուկը։
6-Խմորը լցնում ենք կարագապատ ձևամանի մեջ (20 սմ տրամագծով) ու 30 րոպե թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
7-Պատրաստ լինելուց հետո թխվածքը հանում ենք ջեռոցից։
8-Հալեցնում ենք 50 գր կարագն ու շոկոլադը։ Տորթը պատում ենք շոկոլադե գլազուրով և կոկոսի քերուկով։
9-Տորթը 30 րոպե պահում ենք սառնարանում, ապա հանում ենք ու մատուցում։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել