• կարագ - 150 գր
  • ալյուր - 2/3 ճ/գ
  • թթվասեր - 150 գր
  • վանիլին - 1 տուփ
  • կակաչի սերմ(мак) - 2/3 ճ/գ
  • կոկոսի քերուկ - 2/3 ճ/գ
  • կիտրոն - 0,5 հատ
  • շոկոլադ սև - 100 գր
  • փխրեցուցիչ - 1 թ/գ
  • ձու - 2 հատ
  • շաքարավազ - 2/3 ճ/գ


1-100 գր կարագը հալեցնում ու սառեցնում ենք սենյակային պայմաններում։
2-Ավելացնում ենք կակաչի սերմերը։
3-Այնուհետև ավելացնում ենք կոկոսի քերուկը, վանիլինն ու շաքարավազը։
4-Ավելացնում ենք ձուն, թթվասերը, մաղով անցկացրած ալյուրն ու փխրեցուցիչը։
5-Այնուհետև լցնում ենք կիտրոնի քերուկը։
6-Խմորը լցնում ենք կարագապատ ձևամանի մեջ (20 սմ տրամագծով) ու 30 րոպե թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
7-Պատրաստ լինելուց հետո թխվածքը հանում ենք ջեռոցից։
8-Հալեցնում ենք 50 գր կարագն ու շոկոլադը։ Տորթը պատում ենք շոկոլադե գլազուրով և կոկոսի քերուկով։
9-Տորթը 30 րոպե պահում ենք սառնարանում, ապա հանում ենք ու մատուցում։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել