Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ձու - 3 հատ
- խտացրած կաթ - 400 մլ
- թթվասեր - 150 գր + 30 գր
- ալյուր - 200 գր
- փխրեցուցիչ - 5 գր
- կակաո - 30 գր
- Կրեմի համար՝
- թթվասեր - 500 գր
- շաքարավազ - 200 գր
- ընկույզ - 100 գր
- Ձևավորման համար՝
- շոկոլադ սև - 30 գր (քերած)
Պատրաստման եղանակը
Ձուն, 150 գր թթվասերն ու խտացրած կաթը խառնում ենք և լավ հարում։
Այնուհետև ավելացնում ենք մաղած ալյուրն ու փխրեցուցիչը և շարունակում ենք խառնել, մինչև թանձր, բայց ծորացող համասեռ զանգված ստանանք։
Խմորի մի մասը լցնում ենք յուղով պատված ձևամանի մեջ և մոտ 20 րոպեով (կախված շերտերի հաստությունից) տեղափոխում մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։ Մնացած խմորի մեջ ենք ավելացնում կակաոն և 30 գր թթվասերը (քանի որ կակաոն խմորն ավելի թանձր կդարձնի)։ Լավ խառնում ենք և նախորդի պես թխում։
Կրեմի համար շաքարավազը թթվասերի հետ հարում ենք այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի։ Շաքարավազի փոխարեն կարող ենք շաքարի փոշի օգտագործել (ավելի լավ է լուծվում)։
Ընկույզը խոշոր կտրատում ենք և ավելացնում թթվասերային կրեմի մեջ։
Պատրաստի շերտերը սառեցնում ենք և յուրաքանչյուրը 2 մասի բաժանում։ Սովորաբար հորիզոնական ենք կտրում, բայց եթե շերտերը բարակ են, կարող ենք ուղղահայաց կտրել։
Շերտերի վրա կրեմ ենք քսում և իրար վրա դնում։ Կրեմը պետք է շատ լինի, որպեսզի տորթը փափուկ լինի։
Տորթի վրայից և կողքերից կրեմ ենք քսում և ըստ ճաշակի ձևավորում (այս նկարի մեջ շոկոլադե քերուկ է օգտագործված)։ Մի քանի ժամով (ավելի լավ է գիշերը թողնել սառնարանում) տեղափոխում ենք սառնարանը, ապա հանում ենք և մատուցում:
Այնուհետև ավելացնում ենք մաղած ալյուրն ու փխրեցուցիչը և շարունակում ենք խառնել, մինչև թանձր, բայց ծորացող համասեռ զանգված ստանանք։
Խմորի մի մասը լցնում ենք յուղով պատված ձևամանի մեջ և մոտ 20 րոպեով (կախված շերտերի հաստությունից) տեղափոխում մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։ Մնացած խմորի մեջ ենք ավելացնում կակաոն և 30 գր թթվասերը (քանի որ կակաոն խմորն ավելի թանձր կդարձնի)։ Լավ խառնում ենք և նախորդի պես թխում։
Կրեմի համար շաքարավազը թթվասերի հետ հարում ենք այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի։ Շաքարավազի փոխարեն կարող ենք շաքարի փոշի օգտագործել (ավելի լավ է լուծվում)։
Ընկույզը խոշոր կտրատում ենք և ավելացնում թթվասերային կրեմի մեջ։
Պատրաստի շերտերը սառեցնում ենք և յուրաքանչյուրը 2 մասի բաժանում։ Սովորաբար հորիզոնական ենք կտրում, բայց եթե շերտերը բարակ են, կարող ենք ուղղահայաց կտրել։
Շերտերի վրա կրեմ ենք քսում և իրար վրա դնում։ Կրեմը պետք է շատ լինի, որպեսզի տորթը փափուկ լինի։
Տորթի վրայից և կողքերից կրեմ ենք քսում և ըստ ճաշակի ձևավորում (այս նկարի մեջ շոկոլադե քերուկ է օգտագործված)։ Մի քանի ժամով (ավելի լավ է գիշերը թողնել սառնարանում) տեղափոխում ենք սառնարանը, ապա հանում ենք և մատուցում:
Այս տորթը բավականին հագեցնող է, այնպես որ, թեյի հետ պետք է մատուցել փոքր կտորներով։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%A9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%B8%D5%BE-%D5%BF%D5%B8%D6%80%D5%A9/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել