Ձուն, 150 գր թթվասերն ու խտացրած կաթը խառնում ենք և լավ հարում։
Այնուհետև ավելացնում ենք մաղած ալյուրն ու փխրեցուցիչը և շարունակում ենք խառնել, մինչև թանձր, բայց ծորացող համասեռ զանգված ստանանք։
Խմորի մի մասը լցնում ենք յուղով պատված ձևամանի մեջ և մոտ 20 րոպեով (կախված շերտերի հաստությունից) տեղափոխում մինչև 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։ Մնացած խմորի մեջ ենք ավելացնում կակաոն և 30 գր թթվասերը (քանի որ կակաոն խմորն ավելի թանձր կդարձնի)։ Լավ խառնում ենք և նախորդի պես թխում։
Կրեմի համար շաքարավազը թթվասերի հետ հարում ենք այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի։ Շաքարավազի փոխարեն կարող ենք շաքարի փոշի օգտագործել (ավելի լավ է լուծվում)։
Ընկույզը խոշոր կտրատում ենք և ավելացնում թթվասերային կրեմի մեջ։
Պատրաստի շերտերը սառեցնում ենք և յուրաքանչյուրը 2 մասի բաժանում։ Սովորաբար հորիզոնական ենք կտրում, բայց եթե շերտերը բարակ են, կարող ենք ուղղահայաց կտրել։
Շերտերի վրա կրեմ ենք քսում և իրար վրա դնում։ Կրեմը պետք է շատ լինի, որպեսզի տորթը փափուկ լինի։
Տորթի վրայից և կողքերից կրեմ ենք քսում և ըստ ճաշակի ձևավորում (այս նկարի մեջ շոկոլադե քերուկ է օգտագործված)։ Մի քանի ժամով (ավելի լավ է գիշերը թողնել սառնարանում) տեղափոխում ենք սառնարանը, ապա հանում ենք և մատուցում: