Շոգին բժիշկները խորհուրդ են տալիս կաթնաթթվային մթերքներ օգտագործել, որոնք արագ հագեցնում են և միաժամանակ լրացնում են օրգանիզմում կալցիումի և միկրոմասնիկների պակասը։
Դրանք կարելի է նաև ընթրիքին օգտագործել։ Շոգ օրերին ընթրիքը նույնպես պետք է շատ թեթև լինի,– խորհուրդ են տալիս բժիշկները։
Ամռանը մենք շատ ենք հեղուկ օգտագործում, ինչը շատ օգտակար է։ Սակայն գիշերը ցանկալի է չչարաշահել թեյերն ու նույնիսկ հասարակ հանքային ջուրը՝ այտուցներից խուսափելու համար։ Ջրի փոխարեն կարելի է այնպիսի մրգեր և բանջարեղեն օգտագործել ընթրիքի ժամանակ, որոնց մեջ ջրի քանակությունը շատ մեծ է, օրինակ՝ վարունգ, լոլիկ, ելակ, թուրինջ կամ նարինջ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել