Բաղադրիչներ
- ալյուր - 100 գ
- կարագ - 70 գ
- շաքարի փոշի - 40 գ
- շաքարավազ - 10 գ
- ձու - 6 հատ
- եգիպտացորենի ալյուր - 30 գ
- սերուցք (33% յուղ.) - 320 գ
- վանիլին - 3 գ
- շոկոլադ դառը - 100 գ
- ջուր - 170 մլ
- ծովի աղ - 3 գ
Պատրաստման եղանակ
Ոչ շատ մեծ կաթսայի մեջ լցնում ենք կարագը, աղը, շաքարավազը, 170 գ ջուրն ու դնում ենք կրակի վրա՝ հասցնելով եռման աստիճանի։ Ապա ավելացնում ենք մաղով անցկացրած ալյուրը, լավ խառնում ենք սիլիկոնե թիակով ու թողնում ենք, որ սառչի։
Հատ-հատ ավելացնում ենք ձվերն ու խառնում ենք։
Խմորը լցնում ենք հրուշակեղենային պարկի մեջ, ձևավորում ենք փոքրիկ էկլերներ ու դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ։ Թխում ենք 25 րոպե 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Պատրաստ լինելուց հետո անջատում ենք ջեռոցն ու ևս 15 րոպե այդպես թողնում։
Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար 4 ձվի դեղնուցներն ու սպիտակուցներն առանձնացնում ենք։ Դեղնուցները, շաքարի փոշին ու եգիպտացորենի ալյուրը հարում ենք, ապա դնում ենք միջին կրակի վրա՝ հասցնելով եռման աստիճանի։
Ավելացնում ենք սերուցքն ու շարունակում ենք եփել կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Ստացված զանգվածն անցկացնում ենք քամիչով ու թողնում ենք, որ սառչի։
Շոկոլադը հալեցնում ենք այս եղանակով։
Էկլերները հանում ենք ջեռոցից և սառչելուց հետո լցոնում ենք կրեմով, ապա պատում ենք շոկոլադով։
Հատ-հատ ավելացնում ենք ձվերն ու խառնում ենք։
Խմորը լցնում ենք հրուշակեղենային պարկի մեջ, ձևավորում ենք փոքրիկ էկլերներ ու դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ։ Թխում ենք 25 րոպե 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Պատրաստ լինելուց հետո անջատում ենք ջեռոցն ու ևս 15 րոպե այդպես թողնում։
Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար 4 ձվի դեղնուցներն ու սպիտակուցներն առանձնացնում ենք։ Դեղնուցները, շաքարի փոշին ու եգիպտացորենի ալյուրը հարում ենք, ապա դնում ենք միջին կրակի վրա՝ հասցնելով եռման աստիճանի։
Ավելացնում ենք սերուցքն ու շարունակում ենք եփել կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Ստացված զանգվածն անցկացնում ենք քամիչով ու թողնում ենք, որ սառչի։
Շոկոլադը հալեցնում ենք այս եղանակով։
Էկլերները հանում ենք ջեռոցից և սառչելուց հետո լցոնում ենք կրեմով, ապա պատում ենք շոկոլադով։
Շոկոլադե էկլերներ՝ լցոնված համեղ կրեմով։ Վայելում ենք մեկ բաժակ տաք կաթի, սրճային ըմպելիքների կամ թեյի հետ։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B7%D5%B8%D5%AF%D5%B8%D5%AC%D5%A1%D5%A4%D5%A5-%D5%A7%D5%AF%D5%AC%D5%A5%D6%80%D5%B6%D5%A5%D6%80-2/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել