Daily Mail –ը գրում է, որ բազուկը մարզիկների, հատկապես վազորդների համար շատ օգտակար է: Այն արագացնում է վազքը և մրցակիցների նկատմամբ առավելություն տալիս:

Ամերիկյան St Louis համալսարանի գիտնականները հետազոտությամբ պարզել են, որ եփած բազուկը պարունակում է մեծ քանակով նիտրատներ, որոնք բարձրացնում են ֆիզիկական հնարավորությունները:

Վազորդներից պահանջվել է 2 անգամ, ընդմիջմամբ, 5-ական կմ տարածություն հաղթահարել: Առաջին վազքից հետո, նրանց մի մասը եփած բազուկ է կերել: Արդյունքում՝ նրանք ժամում վազել են 12.3 կմ, մինչդեռ մյուսները 11.9 կմ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել