Բաղադրիչներ
- խմոր հում պիցցայի - 500գր
- խոզապուխտ - 5-8 շերտ
- երշիկ - 5-8 շերտ
- պանիր - 3-4 շերտ
- պանիր մոցարելլա - 7-8 կտոր
- ձվի դեղնուց - 1 հատ
- ձիթայուղ
Պատրաստման եղանակ
- Սեղանին շաղ տալ մի քիչ ալյուր, ապա ուղղանկյունաձև բացել խմորը: Սկզբում շարել կտրատված խոզապուխտը և երշիկը, ապա պրովոլոնե պանիրը և մոցարելլան՝ թողնելով խմորի ծայրից 3-4սմ ազատ տարածք:
- Խմորը փաթաթել ռուլետի նման:
- Ռուլետի վրա քսել ձիթայուղ, ապա եփել ջեռոցում 20-25րոպե 180-200աստիճանում:
- Պատրաստի պիցցան կտրատել փոքր ռուլետների և ուտել:
Իտալաամերիկյան պիցցա-ռուլետ «Սթրոմբոլի» պիցցայի պատրաստի խմորով:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BA%D5%AB%D6%81%D6%81%D5%A1-%D5%BC%D5%B8%D6%82%D5%AC%D5%A5%D5%BF-%D5%BD%D5%A9%D6%80%D5%B8%D5%B4%D5%A2%D5%B8%D5%AC%D5%AB/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել