Բաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք խմորը՝ խառնելով ալյուրը, կարագը, շաքարավազը, կիտրոնի քերած կեղևը և ձուն: Խմորը թողնում ենք հանգստանա 1 ժամ:
- Այնուհետև առանձնացնում ենք խմորի 2/3-րդ մասը, բարակ շերտով բացում այն և տեղավորում ձևամանի մեջ:
- Մաքրում և կտրատում ենք խնձորները, լցնում կաթսայի մեջ, ավելացնում 1ճ/գդ շաքարավազը, դարչինը, կիտրոնի քամված հյութը, կաթը, լավ խառնում և եփում մինչև խնձորների փափկելը:
- Տեղադրում ենք խնձորի շերտերը խմորի վրա:
- Խմորի մնացած մասը բացում ենք բարակ շերտով, ժապավենաձև կտրատում:
- Վանդակաձև տեղադրում ենք խնձորների վրա:
- Եփում ենք ջեռոցում 50-60 րոպե 200 աստիճանում:
- Թխվածքը կարելի է մատուցել հարված սերուցքի կամ պաղպաղակի հետ:
Պատրաստում ենք խնձորով թխվածք հատուկ գերմանական բաղադրատոմսով:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%AD%D5%B6%D5%B1%D5%B8%D6%80%D5%B8%D5%BE-%D5%A9%D5%AD%D5%BE%D5%A1%D5%AE%D6%84/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել