Life.panorama.am-ը գրում է.Հարվարդի համալսարանի գիտնականները պարզել են, թե բանջարեղենի որ տեսակներն են խոչընդոտում ավելորդ քաշից ազատվելուն: Դրանք այն տեսակներն են, որոնք ամենից շատ են օսլա պարունակում:
Եզրակացությունը հիմնավորելու համար գիտնականները մի խումբ կամավորների են հավաքագրել և խնդրել, որպեսզի նրանք իրենց սննդակարգի մասին ամեն օր նշումներ անեն:
Այս տվյալները համեմատելիս՝ մասնագետները տեսել են, որ նույնիսկ առողջ սննդակարգի հետևող բազմաթիվ մարդկանց չի հաջողվում ազատվել ավելորդ քաշից, իսկ պատճառն այն է, որ նրանք օսլա պարունակող բանջարեղեն են օգտագործել՝ կարտոֆիլ, եգիպտացորեն, ոլոռ:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ։
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2017/05/01/vegitables/607573
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել