Գինու համի զգացումը պայմանավորված է ուղեղի լարված աշխատանքովLife.panorama.am-ը գրում է.
 Մի բաժակ չոր գինին հատուկ ձևով կարող է ազդել մարդու ուղեղի աշխատանքի վրա: Ամերիկացի հետազոտողները պարզել են, որ գինու շնորհիվ ակտիվանում են ուղեղի սենսորայի հատվածները, որոնք պատասխանատու են հույզերի համար:
 Նրանց պնդմամբ, համը պատրանք է, իրականում այն, ինչ մարդը զգում է գինի խմելուց, դրա հետ կապված նրա հույզերի արդյունքն է: Հենց սնունդը կամ ըմպելիքը մտնում են բերան, իսկ քիթը առնում է հոտը, ուղեղն արդեն կազմում է համը:

Գինու պարագայում հատուկ նշանակություն ունի այն պահը, երբ մարդը շնչում է գինու հոտի հետ միախառնված օդը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել