Ինչո՞ւ պետք է ամեն օր ուտել չիայի սերմեր ու ինչպես այն օգտագործելLife.panorama.am-ը գրում է.

Չիայի սերմերի գոյության մասին հայտնի է դեռևս ացտեկների ժամանակներից, որոնք օգտագործվում էին կրոնական ու ծիսական տարբեր առիթներով, ինչպես նաև հիվանդությունների բուժման համար։

Առողջության համար չիայի սերմերի օգտակարությունը շատ մեծ է, որոնք պարունակում են դիետիկ մանրաթելեր, օմեգա 3 ճարպային թթուներ ու սպիտակուցներ։

Չիայի սերմերը կարող են օգնել ազատվել ավելորդ ճարպերից, կխթանի նաև մաշկի վերականգնմանը։Այն օրգանիզմին պագևում է էներգիա։ Չիայի սերմերը խթանում են մարսողությունն ու կանխում թորկապությունը։ Այն անգամ օգտակար է աղիքային քաղցկեղի բուժման համար։

Ահա, թե ինչու պետք է ամեն օր օգտագործել չիայի սերմեր՝

Խթանում է պատշաճ մարսողությունը։

Այն նպաստում ուղեղի գործունեությանն ու գործառույթին՝ շնորհիվ  օմեգա 3 ճարպային թթուների, որը չիայի սերմերում 8 անգամ ավելի շատ է, քան սաղմոնի մեջ։

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել