Ladynews.am-ը գրում է.

Ընդամենը 100 գրամ պանրում կա այնքան սպիտակուց և վիտամին, որոնք կան 1,5 լիտր կաթում:

 Պանիրը ստանում են կաթից` կաթնաթթվային բակտերիաների և մերվող ֆերմենտների օգնությամբ: Հայտնի են տարբեր տեսակի պանիրներ` պինդ, փափուկ, բորբոսով, կովի, այծի կաթից: Շատ խոհանոցներում պանիրները գրավում են բավականին պատկառելի տեղ, օրինակ, քաջ  հայտնի են ֆրանսիական և շվեցարական պանիրները:

Պանրի արժեքը չի կարող շատ ցածր լինել, քանի որ դրա պատրասման համար շատ կաթ է անհրաժեշտ: Այս մթերքը շատ հաճախ կեղծում են, սակայն մենք կներկայացնենք իսկական պանիրի հատկությունները:

Պանիրն իր մեջ շատ սպիտակուց է պարունակում, դրանով նույնիսկ միսը կարելի է փոխարինել: Դուք միգուցե վախենաք պանրի մեջ պարունակող յուղի քանակից՝ 20-50%, սակայն դա կաթնային յուղ է, որը հիանալի է յուրացվում: Այդուհանդերձ՝ բարձր խոլեստերին ունեցողներին ավելի լավ է ընտրել ոչ յուղալի տեսակները: Բժիշկները պարզել են, որ սպիտակուցային դիետան վեց շաբաթում օգնում է իջեցնել լյարդի ճարպակալումը գրեթե 50%-ով:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել