Картинки по запросу ՍմբուկՎերջին հետազոտությունների համաձայն՝ առողջությանը նկատելի օգուտ է բերում սովորական սմբուկի կանոնավոր օգտագործումը: Եզակի հատկությունների և արտակարգ օգտակարության շնորհիվ այն ստացել է «երկարակեցության բանջարեղեն» անվանումը։

Սմբուկի կանոնավոր օգտագործումը բարձրացնում է հեմոգլոբինի մակարդակը, որը հատկապես կարևոր է երեխաների և հղի կանանց համար: Կալիումի բարձր պարունակության շնորհիվ այն շատ օգտակար է սրտանոթային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց համար:

Բացի այդ՝ սմբուկն ընդունակ է ազդելու ճարպերի ճեղքման գործընթացի վրա, այսինքն՝ օգնում է նիհարելու և պահպանելու օպտիմալ թթվա-հիմնային և աղային հավասարակշռությունը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել