Վերջին հետազոտությունների համաձայն՝ առողջությանը նկատելի օգուտ է բերում սովորական սմբուկի կանոնավոր օգտագործումը: Եզակի հատկությունների և արտակարգ օգտակարության շնորհիվ այն ստացել է «երկարակեցության բանջարեղեն» անվանումը։
Սմբուկի կանոնավոր օգտագործումը բարձրացնում է հեմոգլոբինի մակարդակը, որը հատկապես կարևոր է երեխաների և հղի կանանց համար: Կալիումի բարձր պարունակության շնորհիվ այն շատ օգտակար է սրտանոթային հիվանդություններ ունեցող մարդկանց համար:
Բացի այդ՝ սմբուկն ընդունակ է ազդելու ճարպերի ճեղքման գործընթացի վրա, այսինքն՝ օգնում է նիհարելու և պահպանելու օպտիմալ թթվա-հիմնային և աղային հավասարակշռությունը:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/vrezh.osipyan/posts/985170591605060
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել