Դեն մի նետեք սոխի կեղևըLife.panorama.am-ը գրում է.
Երբ ձեզ պետք է սնունդի մեջ սոխ օգտագործել, դուք այն մաքրում եք, իսկ կեղևը գցում աղբարկղը. Սակայն իրականում սոխի կեղևը  շատ օգտակար վիտամինների և հանքանյութերի աղբյուրն է։ Այն նույնիսկ ավելի օգտակար է, քան սոխը։
 
Սոխի կեղևի առողջարար հատկությունների մասին վաղուց է հայտնի։ Հավատացեք, այդ առումով կեղևը  ավելի օգտակար է, քան շատ թանկարժեք դեղամիջոցներ։
 
1.Սննդային ներկանյութ. Բավական է միայն հիշել Զատիկի ժամանակ սոխի կեղևի միջոցով ներկվող ձվերը։ Այս նպատակով այն  օգտագործվում է հնագույն ժամանակներից։ 
 
2.Մազերի համար. Սոխի կեղևի թուրմը ամրացնում է մազերը և այն դարձնում ավելի կենդանի։  Շատ կանայք վաղուց օգտագործում են սոխի կեղևը՝ մազերը ներկելու համար։ 
 
3. Բրոնխիտի ժամանակ. Սոխի կեղևի թուրմը օգտակար  է սուր բրոնխիտի և ուժեղ հազից ազատվելու համար։ Դրանից պատրաստում են անգամ թրջոցներ։ Լցրեք մեկ բաժակ սոխի կեղևը եռացրած ջրի մեջ և թողեք 15 րոպե, ըմպելիքը պատրաստ է։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել