Life.panorama.am-ը գրում է.

Հետաքրքիր փաստեր ազնվամորու մասին

Ազնվամորին նպաստում է մարդկանց օրագնիզմի ամրացմանը:

Մինչ պտուղի հասնելը ազնվամորին մի քանի անգամ փոխում է իր գույնը` սկզբում այն կանաչ գույն ունի, այնուհետև դառնում է ավելի մուգ, իսկ հասնելուն պես` արդեն սև գույն:

Ազնվամորու հյութը շնորհիվ իր մեջ պարունակվող բիոֆլավոնիդների զովացնող յուրօրինակ հատկություն ունի:

Այս հատապտուղը հին ժամանակներում հայտնի է եղել ոզնի անունով, քանի որ ճյուղերի վրա անհամար փշեր կան:

Ազնվամորին Եվրոպայում հայտնվել է միայն 18-րդ դարում:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել