Life.panorama.am-ը գրում է.

Ազնվամորին նպաստում է մարդկանց օրագնիզմի ամրացմանը:
Մինչ պտուղի հասնելը ազնվամորին մի քանի անգամ փոխում է իր գույնը` սկզբում այն կանաչ գույն ունի, այնուհետև դառնում է ավելի մուգ, իսկ հասնելուն պես` արդեն սև գույն:
Ազնվամորու հյութը շնորհիվ իր մեջ պարունակվող բիոֆլավոնիդների զովացնող յուրօրինակ հատկություն ունի:
Այս հատապտուղը հին ժամանակներում հայտնի է եղել ոզնի անունով, քանի որ ճյուղերի վրա անհամար փշեր կան:
Ազնվամորին Եվրոպայում հայտնվել է միայն 18-րդ դարում:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2015/03/31/aznvamori/323296
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել