Mediamonitor.am-ը գրում է.
Արքայախնձորը պարունակում է ակտիվ բիոնյութերի մի ամբողջ համալիր:
Արքայախնձորը փշոտ տերևներով խոտանման բույսի պտուղ է: Արքայախնձորի հայրենիքը համարվում է Բրազիլիան, հենց այդտեղից էլ այն տարածվել է ամբողջ աշխարհով մեկ: Արքայախնձորի պտուղները շատ օգտակար են և սննդարար: Նրանց միջուկը 85% -ով բաղկացած է ջրից և մոտավորապես 15 % տոկոսը մոնոշաքարներից: Այն պարունակում է նաև օրգանական թթուներ և տարբեր վիտամիններ: Արքայախնձորի մեջ պարունակվող ակտիվ բիոնյութերը նրան օժտում են բուժիչ հատկություններով: Արքայախնձորը նպաստում է մարսողության խթանմանը, բարձրացնում է ախորժակը և դրական է ազդում աղիքների վրա` մաքրելով դրանք վնասակար նյութերից:
Բացի այդ, արքայախնձորը համարվում է քիչ կալորիական, 100 գրամ արքայախնձորը պարունակում է ընդամենը 50 կիլոկալորիա: Մեծ քանակությամբ կալիումի պարունակության շնորհիվ, այս միրգն օգնում է ազատվել օրգանիզմի ավելորդ հեղուկից, այդպիսով այն կօգնի նաև ազատվել ավելորդ քաշից: Այն նաև արագացնում է նյութափոխանակությունը:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ




