Բրինձը դիետիկ եղանակով պատրաստելու տարբերակLife.panorama.am-ը գրում է․

«249-th National Meeting & Exposition of the American Chemical Society» կոնֆերանսի ընթացքում մի խումբ գիտնականներ ներկայացրել են, թե ինչպես է պետք ճիշտ պատրաստել բրինձը՝ նվազեցնելու համար դրա կալորիականությունը գրեթե երկու անգամ:

Ինչպես հայտնի է, բրինձը կալորիաներով բավական հարուստ սննդատեսակ է. մեկ բաժակ բրնձի մեջ 240 կալորիա է պարունակվում: Գիտնականները նշում են, որ բրնձի բաղադրության մեջ երկու տեսակի օսլա կա՝ մեկը յուրացվում է օրգանիզմի կողմից՝ փոխակերպվելով գլյուկոզայի, իսկ երկրորդը՝ ոչ: Մասնագետները պնդում են, որ եթե այս երկրորդ տեսակն էլ փոխակերպենք յուրացվողի, ապա բրնձի կալորիականությունը 60 տոկոսով կնվազի:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել