Mediamonitor.am-ը գրում է.
Նուռ
Ինչու՞ է այն օգտակար ձեզ համար:
Նուռն ավելի շատ C վիտամին, կալիում և ավելի քիչ կալորիաներ է պարունակում քան մյուս մրգերը: Օրվա ընթացքում ստացած մեկ չափաբաժինը ապահովում է վիտամին C-ի և ուժեղ պոլիֆենոլների 50 տոկոսը, բաղադրիչներ որոնք կարող են օգնել նվազեցնելու քաղցկեղի վտանգը:
Մատուցման չափը: 1 բաժակ նռան հատիկ
1 բաժակ նռան հատիկների սննդարարությունը.
Կալորիանոր՝ 144
Ճարպեր՝ 2գ
Խոլեստերին՝ 0 մգ
Սոդա՝ 5 մգ
Դիետիկ մանրաթելեր ՝ 7 գ
Շաքար՝ 23,8 գ
Սպիտակուց՝ 3 գ
Բաղադրատոմս «Խոհարարական լույս» գրքից
Նուռ և տանձի մուրաբա
Բաղադրիչներ
2 բաժակ շաքարավազ
2 բաժակ կտրատած, կեղևահան արված սեկել տեսակի (հնարավոր է նաև այլ տեսակի) տանձ
2/3 բաժակ քամած թարմ նռան հյութ (մոտ 2 հատ նուռ)
1/4 բաժակ վարդի գինի
1/4 բաժակ նռան հատիկ
1/2 թեյի գդալ կարագ
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ



