Hayeli.am-ը գրում է․

Մեկ գավաթ սուրճը կարող է արվեստի գլուխգործոց լինել: «Լատե արվեստը» սուրճ պատրաստելու ձև է, որի ժամանակ կաթի սերուցք են ավելացնում էսպրեսսոյի վրա ու հետաքրքիր նախշեր ու պատկերներ ստանում սուրճի մակերեսի փրփուրին:

Սուրճը՝ առանց հավելանյութերի, գրեթե առանց կալորիաների ըմպելիք է: 230 մգ սուրճը ընդամենը 2 կկլ է պարունակում, որոնք փոքր քանակությամբ սպիտակուցներից ու մոնո-ոչհագեցած յուղերից են:

Հավայիները ԱՄՆ միակ նահանգն է, որտեղ սուրճ է աճեցվում: Այն մասնավորապես աճեցվում է Հուալալայ և Մաունա Լոա կղզիներում: Այստեղ արտադրվող տեղական Կոնյա կոչվող սուրճը սուրճի աշխարհի ամենաթանկ ապրանքանիշերից է:

Գերմանացի հայտնի կոմպոզիտոր Լյուդվիգ վան Բեթովենը սուրճի հետ կապված հետաքրքիր սովորություն ու տարվածություն ուներ և ամեն անգամ, պարտադիր, սուրճի 6 հատիկ էր օգտագործում իր համար մեկ գավաթ սուրճ պատրաստելու համար:

Սուրճի ծառերը 3-4 տարվա ընթացքում են հասունանում, սակայն դրանք 20-30 տարվա բերք են կրում իրենց վրա:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել