Life.panorama.am-ը գրում է․
Սխտորը, որը առավել տարածված էր իտալացի հողագործների ու Հնդկաստանի աղքատների շրջանում, զրհամարված էր հարուստ ամերիկացիների ու անգլիացիների կողմից. նրանք այս բանջարեղենը համարում էին աղքատների սեղանի ուտելիք: Սակայն ժամանակներ հետո Արևմուտքը սկսել է հարգել նրանց կողմից երբևէ հետամնաց ժողովուրդների ստեղծած բարիքը, և սխտորը դարձել է աշխարհի խոհանոցների զարդերից մեկը: Սխտորը բացի յուրահատուկ հոտից, ունի նաև զգալիորեն մեծ նշանակություն մարդու առողջության համար:
Սխտորը կանխարգելում է քաղցկեղը. ճիշտ է քաղցկեղի ոչ բոլոր տեսակները, բայց առնվազն որովայնի և հաստ աղիքի քաղցկեղի դեմ պայքարի լավ միջոց է:
Սխտորը պաշտպանում է տարբեր վարակներից, ուղղակի այդ մթերքը պետք է ուտել ոչ միայն տոնական օրերին, այլ պարբերաբար, այդ դեպքում կդադարեք հիվանդանալ տաբեր վիրուսային հիվանդություններով: Իսկ եթե այնուամենայնիվ հիվանդանաք, ապա դա հեշտ ու արագ կանցնի:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ



