Life.panorama.am-ը գրում է․
Կիվիի հայրենիք Չինաստանում այն կոչում են «կապիկի դեղձ»՝ մազոտ, կոշտ կեղևի պատճառով:
Վայրի կիվին կշռում է ընդամենը 30 գրամ, այն դեպքում, երբ մշակվածը 70-100 գրամ է:
Չնայած մեծ չափերին և մազածածկ կեղևին՝ կիվին հատապտուղ է: Հին ժամանակներում չինացի կայսրերն այն որպես աֆրոդիզիակ էին օգտագործում:
Միջատները կիվիին գրեթե չեն դիպչում:
Եվրոպացիները կիվին կոչում են չինական փշահաղարջ, սակայն դրանք նույնիսկ ազգականներ չեն. կիվին լիանա է, իսկ փշահաղարջը՝ թուփ:
Կիվին առաջին անգամ հայտնաբերվել է Չինաստանի հյուսիսում՝ Յանցզիի գետահովտում: Այլ երկրներ այն տարել են միսիոներները:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2014/10/06/kiwi/232471
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել