Ինչո՞ւ է չիլի պղպեղը այդքան կծուLife.panorama.am-ը գրում է.

Չիլի բույսը արտադրում է հատուկ կապսաիցին նյութ, որպեսզի հեռու պահի իրենից բուսակեր կենդանիներին: Կաթնասունները կոտրում են պղպեղի ցողունը, իսկ  թռչունները առհասարակ ուտում են այն ամբողջությամբ: Այդ իսկ պատճառով չիլին արդյունավետ պաշտպանական համակարգ է ձեռք բերել, իր կծու նյութի շնորհիվ վանում է և թռչուններին և կաթնասուններին:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել