Panorama.am-ը գրում է.
Հայաստան ներմուծվում են այնպիսի պանրի տեսակներ, որոնք հանրապետությունում չեն արտադրվում, այդ պատճառով էլ ավելացել են պանրի ներմուծման ծավալները: Panorama.am թղթակցին ասաց ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարության անասնաբուծության և անասնաբուժության վարչության պետ Աշոտ Հովհաննիսյանը:
Նշենք, որ ՀՀ կառավարությանն առընթեր պետական եկամուտների կոմիտեի հրապարակած տվյալների համաձայն` 2013թ-ին Հայաստան պանրի և կաթնաշոռի ներմուծման ծավալներն ավելացել են ավելի քան 187,5 հազար տոննայով: Եթե 2012թ-ին Հայաստան է ներկրվել 1056,2 տոննա պանիր և կաթնաշոռ, ապա 2013-ին` 1 243,7 տոննա:
Ա. Հովհաննիսյանի խոսքերով` հայկական պանիրների տեսականին քիչ է, հիմնականում արտադրվում են պինդ պանիրներ, մինչդեռ ամբողջ աշխարհում պանրի տեսակները հասնում են մի քանի հարյուրի:
Հայաստան հիմնականում ներկրվում են տարբեր տեսակի աղանդերային, հոլանդական, շվեյցարական պանիրներ, ինչպես «Ռոքֆոր» պանրի տարբեր տեսակներ, որոնք Հայաստանում գրեթե չեն արտադրվում:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ



