Life.panorama.am-ը գրում է.
Կալիֆորնիայի համալսարանի գիտնականներին հաջողվել է ապացուցել, որ շոկոլադի պարբերաբար օգտագործումը դրական կերպով է ազդում անոթների վիճակի վրա, ինչպես նաև պաշտպանում սրտի կաթվածից: Սակայն պետք է հաշվի առնել, որ նման ազդեցություն ոչ բոլոր տեսակի շոկոլադներն են ունենում:
Գիտնականները կարծում են, որ առավել օգտակար է հատկապես այն շոկոլադը, որում մեծ քանակությամբ ֆլավոնոիդներ են պարունակվում, իսկ դրանց քանակն ապահովում են կակաոյի հատիկները:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Նյութի աղբյուր՝ http://life.panorama.am/hy/news/2014/02/12/chocolate/94149
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել