Galatv.am-ը գրում է.
Ժամանակակից, ինչպես նաեւ ոչ ավանդական բժշկությունն ընդունում է համեմունքների օգտակարությունը: Օրինակ` գինձի սերմերը հարուստ են լինալոլով եւ դեկանոիկ թթվով: Այս միացությունները նվազեցնում են «վատ խոլեստերինի» եւ շաքարի մակարդակը` բարձրացնելով «լավ խոլեստերինի» կուտակումը:
Կուրկուման օգտակար է սրտի համար: Դա հզոր հակաօքսիդանտ է, որը նվազեցնում է արյունատար անոթների խցանումն ու բորբոքումը:

Սեւ պղպեղն իր մեջ պարունակում է պիպերին, որը եւս նվազեցնում է խոլեստերինի քանակն արյան մեջ: Այն թույլ է տալիս վերականգնել սիրտը` կաթվածից հետո, սակայն արժե հիշել, որ պիպերինն ազդում է մասնավորապես արյունը ջրիկացնող դեղերի աշխատանքի վրա:

Դարչինը խթանում է արյան շրջանառությունը, ունի դրական ազդեցություն «վնասակար» եւ «լավ» խոլեստերինի հարաբերակցության վրա, բարելավում է ինսուլինի դիմադրողության ցուցանիշները:
Նյութն ամբողջությամբ՝ այստեղ



